McDonald`s vil redusere antibiotikabruken i storfekjøtt­produksjonen

McDonald`s tar grep for redusert antibiotikabruk hos sine leverandører av hamburgerkjøtt.

McDonald`s har en strategi som går på riktigere bruk av antibiotika, ersatte antibiotiak der det er mulig og redusere bruken generelt. Selskapet vil nå skaffe dokumentasjon på antibiotikabruken i sin forsyningskjede og basert på funnene lansere konkrete mål for reduksjon. Bare i USA går det med 272 millioner kg storfekjøtt i hamburgerkjeden, så når den tar grep for redusert antibiotikabruk påvirker det hele bransjen.

Les hele saken hos Dairy Herd Management

Siste nytt

Ta vare på grassurfôret – med ensileringsmiddel

Bilde …

Resultater fra melkekuforsøkene i prosjektet med kortnavn «Engprot» har vist at bruk av maursyrebasert ensileringsmiddel øker produksjon av melkeprotein og kan redusere nitrogenutslipp fra norske melkekyr sammenlignet med å ikke bruke ensileringsmiddel

Godt grovfôr er mulig også lengst mot nord

Bilde …

Verdens nordligste grovfôrkamp som ble arrangert sesongen 2024 viser at det mulig å få til både høge avlinger og god kvalitet i nord.

Har det vorte enklare å bygge nye fjøs til mellom 20 og 30 kyr?

Bilde …

I Tine registrerer vi auka interesse for å bygge lausdriftsfjøs, særleg i dei områda der driftseiningane er minst. Har vilkåra for bruksutbygging endra seg dei siste åra?

Fersk fjellbonde planlegger nytt fjøs

Bilde …

Ivar Vasli overtok hjemgården i Storlidalen i juli i fjor. Nå er han i full gang med planlegging av nytt kufjøs ved siden av det gamle båsfjøset.

Med kurs mot eliten

Bilde …

For å bli avlsokse for NRF og Geno, må kalven passere et nåløye. Vi har fulgt 12391 Laupen fra kalv til eliteokse, og nå er det Laupen-avkom i kyr over hele landet. Det hadde ikke vært mulig uten sædruta!